Kaffe och chilitryffel - bra för hjärnan?

Igår kväll fick jag en idé. Ja en sån där idé igen! Fast det ska inte "pang" den här gången utan den växte fram under kvällen. Den här idén slog ihop ett par andra idéer jag hade och löste dessutom ett problem på ett enkelt sätt. Det var en så bra idé att jag fick nya idéer. Jag höll inte på att kunna somna utan låg där i mörkret och log för mig själv. Funderade ett tag på att gå ner och börja skissa. Är jag inte lite hungrig också? Fast jag låg kvar och somnade till sist. 
 
När jag vaknade fick jag panik: vad var det jag tänkte igår!? Fast det kom tillbaka. Puh! Kan ha varit kaffet och chokladtryffeln som M bjöd på igår på kören som fick igång hjärncellerna. Eller som gjorde det svårt att somna i alla fall. Mörk chokladtryffel med chili i! Gott gott gott. Det räckte bra med en, så starka var dom. "Vad bra, såna här ska jag göra till jul" sa jag, "då räcker det om man gör fem stycken". "Räcker det inte med fyra? En till varje advent?" replikerade H.
 
Vad jag kom på? Nej, det tänker jag inte berätta än. Jag måste skissa och reka och fundera först. Men kul kommer det att bli! Åtminstone för mig. Tur att jag kan konsten att roa mig själv! Men jag lovar, ni kommer att få veta när det är dags.
 
Hilda har bytt namn i alla fall. Hon heter numera Zelma. Replikväxlingen är visserligen en gammal klassiker men den fångar hennes karaktär på ett bra sätt tycker jag. Fortsättning följer.......
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0