Söndagssvammel

Dagens workout med barnen: Lastning av vedpinnar på släpvagn. Sedan fortsatte jag träningen med avlastning av desamma vid flishuggen här hemma. Och nu är nästan allt uppflisat! Tänk vad händigt med flis, man behöver inte stå och kapa dom där småpinnarna, man bara matar på - in med dom och ut sprutar flisen! Sen är det väl inte riktigt klart med pannan där ute och anslutningarna inne så elda kan vi inte göra än. Men jag ser fram emot att slippa släpa in ved i KÖKET!
 
 
Tände just upp i den gamla hederliga kökspannan så vi får nåt varmvatten ikväll. Det är söndag och dags för veckosanering. Haqvin behöver verkligen tvätta håret och ansiktet idag. Han var på kalas igår och vi hade sprayat hela håret rosa. Han sov över och när han kom hem imorse så var han mer rosa i ansiktet än i håret! Tur att örngottet var rosa redan innan.
 
Det är mörkt ute nu. Jag trodde förut att det var middagsdags men då var klockan bara tre. Jösses. Jag som försöker leva i nuet längtar efter första advent. Har sett en del som tjuvstartat och satt upp ljusslingor redan och jag har full förståelse för dom, även om jag själv inte VILL tjuvstarta julen. Men ljusen kanske man borde tjuvstarta....? Tänk om det kunde komma lite snö så det blir ljusare. Det var ju frost och hårt i marken och pyttelite snö men igår blev det milt, sju plusgrader, och det blev lerigt på gården igen. Suck. Inatt stormade det så jag vaknade flera gånger. Drömde att det åskade. Var tvungen att kika ut så det inte var åska på riktigt men det var fullmåne och bara spridda moln så jag lade mig och försökte somna om igen. 
 
Tänk så bra att jag gjorde portersteken klar igår. Idag behöver jag bara koka potatis och grönsaker och reda av såsen. Oj, så gott det ska bli! Hoppas barnen tycker det också, det är inte alltid deras smak sammanfaller med dom vuxnas (även om vissa nästan är vuxna). Lasagnen igår var i alla fall uppskattad, trots att ketchupen var gjord i Turkiet. Jag upptäckte det när jag läste på förpackningen. Jag köpte Coops egen ketchup för jag tänkte att det ska ju vara "lika bra" som andras men dels var den tillverkad i Turkiet, dels var det glucosfruktossirap och arom i den. Och mörk var den. Nej, den köper jag inte igen. Och nu ska jag bli noga igen med att läsa på förpacknigarna. Frakta ketchup tvärs över Europa när det finns ketchuptillverkare på närmare håll, vad är det för sätt?
 
 
Plötsligt tog det slut på ämnen att skriva om. Kanske dags att börja med den där middagen. Utan ketchup.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0