Dagens lunch: Äggsallad med blåmögelost

Det går inte så bra för mig. Jag var inte så sugen på att städa som jag trodde. Har mest såsat runt här och plockat lite, druckit kaffe, chattat med syrran, kollat efter jobb. Tvätten är klar men jag har inte hängt den. Jag behöver tydligen vila lite idag. Med tanke på att jag ska åka med barnen till Birsta imorgon och köpa examenskläder så är det nog en god idé.....
 
Jag snodde i alla fall ihop en jättegod sallad till lunch. Det var det som det här inlägget skulle handla om!
 
Äggsallad med blåmögelost, 2 stora portioner
 
Blanda i en skål:
 
En påse toscansk salladsblandning (eller nån annan du gillar)
Tre kokta ägg skurna i stora bitar
En stor bit blåmögelost som du hackar i småsmulor
En tomat skuren i bitar
Fyra centimeter gurka skuren i bitar
En liten bit röd paprika skuren i bitar
En liten bit gul paprika skuren i bitar
En halv burk majs
En liten röd lök uppskuren i ringar
Fem valnötter hackade i bitar
 
Gör en sås på:
 
En dl lättkvarg
En dl turkisk yoghurt
En pressad vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Andra kryddor, t.ex örtagårdskrydda, vitlökspeppar, persilade, vad du har hemma!
 
Servera salladen med såsen bredvid.
 
Det blev förvånandsvärt gott. Tror det var blåmögelosten och valnötterna som gjorde susen. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0