Skolavslutning(arna)

Igår blev det inget skrivet. Jag hann inte! Och när jag borde hunnit så orkade jag inte. Men det var en kul dag! Ja en kul kväll och en kul dag, det var ju skolavslutning för Haqvin kvällen innan. 
 
Tyvärr regnade det på torsdagskvällen, precis som dom lovat. Varför måste meteorologerna ha rätt såna där gånger? Men inne i kyrkan var det varmt och torrt. Nästan för varmt. Alla klasserna sjöng och Haqvins klass framförde "Foure chord song". Har ni inte hört den tycker jag att ni ska lyssna på den, finns på YouTube här: http://youtu.be/oOlDewpCfZQ . Dom sjöng inte hela men jag är grymt imponerad av dom! Skitbra var det!
 
När vi kom ut från kyrkan regnade det fortfarande. Inget fotograferande ute som vi brukar. Bara att huka under paraplyerna och rusa iväg till bilen. 
 
Igår var det dags för Hermans avslutning. Först lite sovmorgon och sen se till att Herman klev upp så han hade tid  att kamma sig och göra sig snygg. Kostym och slips var det som gällde. Själv tog jag på mig dräkten. Man vill ju vara fin när ens son går ut nian. Sen skjutsade jag ner sonen till skolan och for själv iväg till blomsteraffären för att köpa en blomma. 
 
 
Halv elva for vi till kyrkan och ni kanske inte tror mig men då hade det slutat regna och nästan klarnat upp. Otroligt. Det gick att fotografera när dom kom i lövad traktorvagn, utan att äventyra utrustningen. Hermans klass sjöng också, "Bye bye, Anders Olof-skolan". När vi var klara i kyrkan så regnade det däremot. Rejält. Det blev inget fotograferande utanför denna gång heller. Annars hade det kunnat blivit rätt roliga kort med bara en massa paraplyer.
 
Ungdomarna klev på vagnen för att fara ner på skolan igen. När jag stod med bilen på parkeringen bakom biblioteket och väntade så hade regnet åter tagit paus men så fort jag fick syn på trakorekipaget en bit bort på Centralgatan så började det smattra så smått på biltaket och det bara ökade. Till slut VRÄKTE det ner regn, ett riktigt skyfall! Parkeringen blev en sjö. Lyckligtvis hade dom gjort ett tak av plast på vagnen men dom var inte direkt torra när dom klev av. Det var bara att hänga kostymen på tork när vi kom hem eftersom han skulle använda den igen samma kväll. 
 
 
 Jag for ner vid fyra för att hjälpa till vid middagen som klassen skulle ha för mentorerna. Vi var ett ganska stort gäng föräldrar som samlades i skolköket. S var arbetsledare och hade fixat inköp och planering. Vi serverade helstekt fläskfilé med klyftpotatis och sallad, bearnaise och tzatziki och till efterrätt var det kaffe och tårta. Mentorerna framförde en nyskriven sång på melodin "Livet är en fest". Den handlade så klart om klassen, hehe....
 
 
Jag tror alla hade en trevlig kväll, även vi som jobbade i köket. Vi fick också mat när alla andra fått sitt. Väldigt gott var det och jag satte även i mig en stor bit violtårta. Kändes som den rymdes i magen efter att ha jobbat en hel kväll! Det som var kvar var ihopplockning och disk och det gick undan ska jag säga. Vid nio var jag hemma, trött och nöjd och redo för soffan. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0