Obehaglig upplevelse!

Idag hände nåt riktigt otrevligt. En bekant som jag har på facebook men egenligen inte känner så mycket skrev till mig på chatten. Undrade hur det var och jodå, hon satt och avnjöt en kopp vaniljte så det var bara bra med henne också. Jag tyckte det var lite konstigt att hon skrev till mig, vi umgås inte. Sen undrade hon om jag var hemma och kanske kunde hjälpa henne med en sak? Ja vad gäller det, undrade jag. 
"Jo, jag skulle behöva logga in på min internetbank men min dosa har lagt av, vilken har du?"
 
Iiiiihhhhh!
 
Jaha, vad gör jag nu? Ringer polisen? Inget har ju hänt än. Och inte faaaan tänker jag lämna ut några koder, TRODDE han/hon att jag verkligen skulle gå på den?? Hjälp, jag måste ju meddela A att hennes konto har blivit hackat! 
 
Letade rätt på hennes hemsida, hittade ett mobilnummer och SMS-ade. Talade om vem jag är och vad som hänt. Sen tog jag en skärmdump på chatten och sparade ner, bara utifall, jag vet inte om nån har glädje av den. Den finns här nu i alla fall!! Skrev på hennes timeline och länkade till en artikel som handlade om precis detta så att hennes vänner skulle se det. Skrev det även på min egen status med hennes namn så våra gemensamma vänner skulle se det. Anmälde till facebook att det var skräppost och så blockade jag henne. Eller det var ju inte hon längre men ni förstår...... Hade fått svar på SMS då att hon nyss blivit hackad och hon jobbade på det. Jag vet inte hur det gick. Men för mig gick det ju bra. 
 
Detta var en ytterst obehaglig upplevelse. Dom försökte lura mig! Jävla typer! Jag slutade svara på chatten när jag förstod vad det var frågan om. Visste inte vad jag skulle skriva. Kom inte på nåt alls faktiskt. När jag skrivit och varnat på hennes timeline så försvann hon, inte bara från chatten verkade det som utan jag kunde inte se henne alls på facebook. Även om jag blockat henne ska jag ju kunna hitta igen henne. Kanske hackaren inaktiverade hennes konto. 
 
Om en facebookvän skriver till er på chatten och ber att ni ska hjälpa dom med internetbanken, gå inte på det. Din dosa är personlig, det är bara ditt konto dom kommer in på med koderna. Du kan inte låna grannens husnyckel om du tappat din egen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0