Bröd och kams och annat

Gjorde en grillmacka på fiberlimpan till frukost, ni vet, filmjölkslimpan med nötter och linfrö och annat gott i. Bara lite riven ost emellan brödskivorna och så in i mackjärnet. Det funkade alldeles utmärkt. Avnjöts med ett stekt ägg vid sidan av och en kopp kaffe. 
 
Nu sitter jag och funderar på hur man ska baka bröd som ryms i mitt nya fina mackjärn. Eller kanske det heter smörgåsgrill? Vit formfranska är väl inte det mest näringsriktiga man kan stoppa i sig liksom. Matildabrödet är ju grymt gott men runt, får det plats tro? Fast som Haqvin just sa, man kan ju ta ut fyrkantiga bröd istället, som passar till grillen. Smart. Dessutom, hembakad formfranska är säkert nyttigare än butiksköpt dito. Med lite fullkornsdinkel och linfrö kanske? 
 
Ute är det mulet och det började nyss regna men det är inte speciellt kallt. Sommarregn. Vildhussdagarna har börjat men jag vet inte om vi ska åka på nåt idag. Det är kams i Backbuan just precis nu och barnen har knappt klivit upp än så det blir det i vilket fall inte. Jag tror vi siktar på ankracet på torsdag kväll och käkar vår middag där, det brukar finnas både kolbullar och hamburgare. Och så Hammarstrands marknad på fredag som jag tänker tvinga barnen att gå på, så det så! Sen är det musik i sommarkväll och lite annat smått och gott under veckan som man kan gå på om man får lust. 
 
Oj nu kikar solen fram! Dags att gå ut!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0