Jag är inte vegetarian men....

Nej, rubriken är inte namnet på min nya blogg. Fast det kanske vore nåt?
 
Det jag vill säga är: Man kan äta vegetariskt ibland utan att vara vegetarian. Inte får man närings- eller energibrist heller. Jag blir rädd när jag läser arga insändare om att nu ska kommunen minsann TVINGA våra barn att äta vegetarisk en gång i veckan! Dom måste få alternativ så dom kan välja! 
 
 
Men hallå. När fick barnen välja skolmaten sist? Jag fick då äta det som serverades. Och då fick vi faktiskt grönsakssoppa eller pannkakor ibland utan att nån skrek "energibrist!" (fast nog var man hungrig när man kom hem efter en soppdag). Och har dom här föräldrarna varit med på skolan så dom ser vad barnen äter? Om inte "thaigrytan" faller dom i smaken så misstänker jag att dom äter mest av salladsbuffén och riset. 
 
Var inte löjlig. Var nyfiken istället. Läs på. Lyssna. Lär dig nåt nytt. Vad är det du är rädd för?
 
Jag försöker köra "meatless monday". Går väl sådär. Oftast har vi rester från dagen innan till lunch. Och nu i jul har det definitivt inte varit meatless. Jag har ätit sill och ägg till lunch nu i tre dagar. Ja igår blev det visst sill och ägg till middag också, hehe. Och hembakat knäckebröd med ost. Gott! Och grönkål åt vi en dag, långkål tillsammans med dom kvarvarande julköttbullarna. Grönkål kommer absolut att ingå i min framtida kosthållning! 
 
Jag köpte julskinka, efter stor vånda. Det blev ekologisk trots priset. Men vad är priset för ett bra liv? Nu blir det dock inget "affärskött" framöver. Det blir älgkött och det blir fisk och skaldjur. Det är i alla fall mitt MÅL. Och så blir det mer vegetariska rätter. Jag måste googla recept känner jag, vi kan inte äta kikärtsbiffar jämnt (fast JAG skulle kunna det bara det är vitlökssås till!). 
 
Varför? Ja, vegetabilier är nyttiga, inte sant? Vitaminer, färglada antioxidanter. Fisk innehåller nyttigt fett. Fettet i viltkött har bättre sammansättning än från tamboskap säger en del. Nå, viltet har levt i naturen i alla fall, inte instängda i en box. Det känns lite bättre i hjärtat att äta sån mat. Det fysiska hjärtat mår nog också bättre. 
 
Nu ska jag kolla på Historieätarnas julspecial. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0