Semesterrapport

Det sket sig med det hälsosamma livet redan första dagen på semestern: Pizza till lunch, mjukglass till fika och chips till kvällens kortspel. Chipsen var dock väldigt starka så jag tror inte jag åt så många, haha. Efter ett par omgångar "finns i sjön" så lärde vi barnen spela "Chicago" istället. Skönt med lite omväxling....
 
Första natten sov i utanför Idre. Vi hade tänkt åka över Flatruet på vår väg mot Dalarna men vi glömde svänga av i Åsarna så det blev en annan väg istället. Vi skyller det hela på cyklisterna och följebilarna som blockerade vägen och distraherade oss. Det råkade vara en cykeltävling precis den vägen vi tänkt åka, Tour of Jamtland. Dagsetappen gick i mål vid Vemdalsskalet så efter det slapp vi dom i alla fall. Fast då började det regna på oss istället. Och på renarna.
 
 
  
Dag två åkte vi Vasaloppsvägen, från Sälen till Mora fast på asfalt då, inte snö. Och inte regn heller faktiskt för då hade det upphört. Stannade i Rättvik och gick ut på långbryggan och tog en glass. 
 
 
 
När glassen var uppäten for vi till farfar och H, till deras stuga i koloniområdet. Där ställde upp husvagnen och så fick grillat och goda sallader till middag samt H-s specialitet toscakaka till efterrätt. 
 
 
 
I lördags var vi till Falu koppargruva och gick på guidad tur ner i mörkret. Sen en rättviksglass i gassande solsken. Vilka kontraster. 
 
 
 
 
Igår for vi hem. Tänkte vi skulle åka lite småvägar längs med kusten istället för tråkiga E4-an. Vid Bönan tog vi en benstäckare för att kolla på havet och ett roligt hus med ett torn vi såg en skymt av. Huset visade sig ligga på en privat tomt så vi fick inte se så mycket av det men då hittade vi Bönans fyr istället som man fick gå in i och ända upp i fyrtornet om man ville. Smal, brant trätrapp på insidan av tornet - häftigt. Och en fin utsikt längst upp fast en smula trångt för fyra personer var det allt. 
 
 
 
 
Sen kom åskan som hållit sig på avstånd ett bra tag ikapp oss och det regnade och regnade. Vi kringlade oss runt på småvägar ett tag, for ut till Tönnebro och käkade lunch och sen in mot kusten igen men vid Jättendal ledsnade i alla fall jag på småvägssafarin eftersom det regnade konstant. Vi drog E4-an direkt mot Sundsvall istället och så hem. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0