Ordning och reda, städning på fredag

Jag har städat köket. Plockat i alla pappershögar, lagt allt skräp i pappersinsamlingen och alla andra papper i högar beroende på vems dom är. Det gäller alltså att ansvarig tar hand om sin hög för att städningen ska bli klar. Detta kommer att genomföras om det så ska ske under hot. Vad jag ska hota med är mer oklart. Kanske att dom inte får vare sig tacos till middag eller godis till kvällen om dom inte plockar undan?
 
Jag har lagt alla tomma mjölkförpackningar i en kasse och burit ut den, jag har torkat av bänken, dragit ut micron och torkat bakom den, torkat skåpdörrar, torkat, torkat. Ställt in snabbkaffeburken i koppskåpet, ställt burken med påsklämmor och soda steamen i hörnunderskåpet, ställt in kaffekvarnen i skåpet ovanför bänken där den stod förut. Sakerna står alltså så att säga på samma plats förut men i skåp. Bra, då går det snabbt att leta och lära sig var dom är. Smörgåsgrillen åkte in i samma skåp som brödrosten men bara en stund. Nu är det nyanvänd och varm och står på bänken igen. Vi får väl se hur det går. Den är ju röd och snygg i alla fall. Mannen säger att den ser ut som toppboxen till en moped men jag vet inte. 
 
Bänkhörnet vid kylskåpet som alltid blir fullt med skrot och skräp har jag nu reserverat för fruktskålen. Jag letade rätt på en liten kvadratisk duk som jag lade där så det skulle bli ännu snyggare så att invånarna i huset kanske förstår att det inte ska ligga grejer och skrota där. Såvida grejerna inte är en mobil som ska laddas för den lådan, med laddkablar och lurar, har jag inte städat än, den står kvar bredvid mitt fina frukt-, tomat- och avocadostilleben. Men jag behöver köpa nya dukar känner jag. Dukar som jag själv gillar, inte såna jag har fått eller ärvt efter husets tidigare ägare och framför allt dukar som passar in där jag vill ha dom. I bänkhörnet vid kylskåpet till exempel. Nånting i blått tror jag. 
 
Golvet i köket är dammsuget men inte torkat än. Drottningsylten som jag kokade igår är uppmärkt och inställd i skafferiet. Jo, jag plockade faktiskt ett halvkilo hallon igår och sen gick jag upp på berget och plockade 3 kg blåbär. Härligt väder. Och jag såg en älgko! Tänk så många gånger jag har promenerat där och aldrig sett annat än älgpruttar. Men igår så stod hon där på hygget en bit upp. Och så klart hade jag inte rätta kameran med. Men snabbt upp med mobilen och klicka av några bilder och hoppas att det åtminstone blir nånting som fastnar.
 
Nu orkar jag inte städa mer. Jag har kokat en liten termos med kaffe och ska ta en sväng på skogen idag med, med hink och bärplockare. Solen skiner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0