Kattskrälle

Måste berätta en sak som hände förra veckan.
 
Herman och jag stod ute på verandan och pratade när vi plötsligt hörde ett högt och långdraget MJAAAOOOOO. Ett riktigt ångest-jam. Lego kom emot oss med hängande huvud och saliven rinnande i långa strängar ur munnen. Han såg inte alls ut att må bra. Stackars kissen! Han stod still och lät oss klappa honom men ville inte gosa själv. Stod bara där, ihopkurad och beklagade sig emellanåt med långa, djupa jamanden. 
 
Han följde med in och jag torkade av honom runt munnen. Han bara fortsatte att dregla. Jag torkade. Vad är detta? Rabies? Knappast i Sverige, va? Han gick in i sal´n och satte sig under en av fåtöljerna och där blev han sittande medans mitt hjärta hoppade upp och ner av oro. 
 
Herman och jag gick upp på övervåningen. Efter en stund hörde vi ångest-mjaooo i trappen och jaha, här kommer kisse-Lego. Han gick in i Hermans rum och satte sig under sängen istället. Satte sig, ja. Ligga ner och slappna av gick tydligen inte. Och saliven rann.
 
Till slut ringde jag djursjukhuset i stan. Jag måste få råd i detta! Är han sjuk?? Beskrev kissens tillstånd och tjejen i luren svarar utan tvekan och med ett leende i rösten:"Då har han nog smakat på en padda ska du se." Hon sa att det säkert går över men att jag kunde hålla ögonen på honom så han inte blev allmänpåverkad. Jag sa att han mest ser ut att må illa och det trodde hon säkert att han gjorde. Kollade Lego där han satt under sängen medan jag pratade i telefonen och då hade han faktiskt slutat dregla och såg lite lugnare ut. Vi avslutade samtalet och jag återgick till vad det nu var jag höll på med. Gick upp med jämna mellanrum och kollade kissen under Hermans säng. Herman hade också koll på honom eftersom han var på sitt rum.
 
En timme efter samtalet hade Lego i alla fall lagt sig ner och såg lite mer avspänd ut. Senare hade han kommit fram ur sitt gömställe och låg på mattan istället. När Herman lade sig på kvällen kom Lego fram och gosade och följde faktiskt med mig ner i köket och ÅT! Han verkade helt återställd. Vilken lättnad! 
 
Nu hoppas jag han har lärt sig en läxa och INTE ger sig på fler paddor!
 
"Mmmm....pasta med rökt kalkon smakar bättre än paddor!"
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0