En handlingens kvinna

Handlade en massa braåha-mat igår. Det fanns till exempel zucchini för 9:90 styck och blomkål för 10 kr/kg. Och jag köpte champinjoner som är min senaste passion. Grillade champinjoner till exempel, mums!
 
Köpte ett helt nät avocado och ett nät med gul lök. Problemet med "nätavocado" är att alla brukar bli mogna på samma gång men det är väl bara att äta och pilla i sig! En korg nektariner och en korg persikor köpte jag också. Tyvärr är dom hårda ännu. Hörde Mannen tog en nektarin igår. Ja HÖRDE. Det lät som han tog en tugga i ett äpple. Nej, dom får ligga och mogna på sig några dagar. 
 
Middagen igår blev harissakryddad kyckling i ugn med ris, currysås, majs, cashewnötter och så zucchini, svamp och lök som fick steka i ugnen samtidigt med kycklingen. Det blev starkt och gott.
 
Har en kluven inställning till kyckling. Det är gott och ska vara nyttigt sägs det men jag är tveksam till hur bra dom mår under sin uppväxt. Och hur människan har avlat fram en så snabbväxande fågel. Å andra sidan ska man inte äta nötkött heller pga att rött kött är mindre nyttigt och orsakar utsläpp av växthusgaser. Vegetariskt är förstås ett alternativ men quorn vet jag inte om jag gillar. För processat för min smak. 
 
Älgkött. Vi måste få tag på älgkött till hösten, det bara är så. Har levt ett år utan älgkött i frysen och det känns verkligen som det har saknats nåt i matlagningen. Tänk älgfärsbiffar med svampsås, potatis och lingon. Mmmm.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0