Den underbara vardagen är åter

Nu har jag varit snäll. Jag skjutsade först Herman till halv sju-bussen, sen Haqvin till skolan strax efter åtta. Imorgon får Haqvin ta skolbussen  men Herman lär jag väl få skjutsa imorgon bitti också. 
 
Stackarn, vad trött han var i morse! Tur det är fredag imorgon redan. Mjukstart på livet som pendlare. Efter ett tag brukar man få in rutinen som tur är. Sova en sväng på bussen så man orkar. Det är ju det där med långa dagar också. Han måste ha med sig nåt slags mellanmål både förmiddag och eftermiddag. Frukt, macka eller nåt. Dock inga nötter för det är totalt nötförbud på skolan pga en allergisk elev. Skolmaten verkar lovande i alla fall men han måste ha nåt emellan också eftersom han äter så tidig frukost. Mamman får väl fundera ut nåt. Nåt som håller sig utan kylskåp och nåt som inte innehåller nötter. Förslag?
 
Nu är jag trött, jag med. Funderade då när jag kom hem från första skjutsningen, strax efter halv sju, om jag skulle gå ut och gå eller springa, en halvtimme bara innan det var dags att väcka nästa barn. Men jag orkade inte. Det blev en kopp kaffe istället. Sen frukost vid halv åtta: Havregrynsgröt med fikon, aprikoser och en skopa proteinpulver med vaniljsmak. Jodå, det funkade. Första gången jag testar protein i gröten. Igår åt jag blåbär, rivet äpple och lite honung i gröten. Inte illa alls det heller. Man behöver inte ha på äppelmos jämnt.
 
Nu ska jag spana efter jobb (varför känner jag att jag måste skriva det? Det gör jag ju varje dag), kolla fotona jag nyss fört över till datorn, fila på nån spontanansökan/intresseanmälan, fundera på vad vi behöver i matväg och vad jag ska köpa och lägga i lager för att det är bra pris, fundera på Hermans mellanmål (pizzabullar kanske?), åka ner och handla (eller promenera ner beroende på hur stor handlarlistan blir), pimpa gästboken till Lillens så den blir lite roligare (så här kanske? http://www.svenskscrapbooking.se/forum/viewtopic.php?f=159&t=49026), fundera på om jag ska virka en köksmatta till Lillens (ångrar nu att jag slängde mina gamla t-shirts istället för att klippa remsor av dom), fundera på vad vi ska äta till middag ikväll. Ja, mitt huvud är FULLT snart. 
 
Ändå känner jag mig lugnare nu när Herman äntligen kommit iväg själv med bussen för första gången. Han har inte hört av sig så troligen har allt gått bra, han har kommit fram utan problem och hittat till skolan. Eller så somnade han på bussen och har inte vaknat än. Nej, jag bara skojar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0