Strömmingslåda

Strömmingslådan blev inte alls äcklig. Måste delge er receptet medans jag ännu är i middagshimmelen.
 
Ungefär så här:
 
Tina strömmingsfiléerna om dom är frysta. Rulla ihop dom och lägg dom i en ugnsform (skarven neråt). Salta lite på dom.
Vispa ihop grädde (och lite mjölk om man vill) med lite kaviar och tomatpuré eller varför inte chilisås. Svartpeppar och så salt om det behövs, tänk på att kaviaren är salt. Smaka!
Häll detta över firrarna i formen. Det ska i stort sett täcka. In i ugnen på 200 grader i ca en halvtimme.
Gör under tiden potatismos, riv morötter, make your table look decent som Jamie Oliver säger. 
Sen är det bara att hugga in. Mums!
 
Man skulle som sagt kunna ha dill i också. Kanske hackad lök. Nån starkare krydda, typ harissa, cayennpeppar eller tabasco (bara lite). Och kaviar är bara EN av alla smaker man kan ha i en strömmingslåda. 
 
Nån bild på maten får ni inte, jag var hungrig och glömde fota. Jag är medveten om att det gör receptet mindre lockande och att bloggen inte får nån större matbloggsstatus. Det gör inget. Jag är mätt och belåten.

Kommentarer
Postat av: MK

Brukar oxå göra så, med grädde, ketchup/chilisås/tomatpure o kaviar och ströbröd på toppen. Det är så gott å dessutom enkelt.

2013-04-14 @ 21:10:36
Postat av: Ann

Lät verkligen gott. Ska absolut prova.

2013-04-15 @ 09:58:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0