Periodisk fasta

Jag tänker testa periodisk fasta. Det innebär i praktiken att jag äter mitt sista mål för dagen vid åtta på kvällen och sen fastar fram till 10-12 nästa dag. Dom rekommenderar tydligen 14 timmars fasta för kvinnor och 16 för män men riktigt varför har jag inte lyckats hitta nåt svar på. Jag testar väl och ser hur det går, funkar det med 14 timmar kanske jag utökar till 16.
 
Varför? 
 
Det är ett enkelt sätt att reducera energiintaget över dygnet.
Det lär kroppen att bli effektivare på att bränna fett.
Bygga muskler ska också gå bra.
Jämnare blodsocker.
Piggare och starkare.
Kan motverka livsstilssjukdomar så som högt blodtryck, diabetes, cancer. 
 
Jaha, du undrar varför JAG ska prova?
 
Min viktnedgång har stannat av. Jag har "fastnat" på samma vikt i flera veckors tid nu. Om jag kollar min app där jag skriver in vad jag äter så ser jag vad det beror på: Jag äter mer nu. Eller förbränner mindre. Skidåkningen var en väldigt effektiv träning. 
 
Så för att ta nya tag och få fart på kroppen igen ska jag testa detta. Det låter kanke hemskt med 14 timmars fasta men tänk efter: hur mycket äter man efter klockan åtta på kvällen annars? Och VAD äter man? Nyttigheter? Nä, oftast är det då onyttigheterna kommer fram. 
 
Nu börjar träningen med gymnastikföreningen klockan 19 och jag är oftast hemma halv nio men det är väl inte värre än att man får börja fastan en timme senare dom dagarna, äta efter träningen måste man. Och man får väl vara lite flexibel: om vi skulle vara bortbjudna på kvällen så kan jag väl äta efter åtta.
 
På morgonen då? Ja jag får dricka kaffe och te och annat utan kalorier. Vatten så klart. En skvätt mjölk i kaffet går bra. Och till klockan 10 är det inte långt tycker jag. Jag känner vissa som nästan aldrig äter frukost på morgonen. Fast äter på kvällen gör han. Han får ändra på den vanan då. För jag hoppas att han hänger på.
 
Jag tänker fortsätta med min "vettig kost"-diet, dvs vanlig mat men med nyttigt tänk. Godis nån gång. Samma som förut men på ett annat sätt.
 
Läs mer här (eller googla själv): http://www.styrketraningsprogram.net/periodisk-fasta.html

Kommentarer
Postat av: ewa

Den ska testas nästa gång.

2013-04-02 @ 10:55:42
Postat av: Susanne

Intressant inlägg..

http://coltingblogg.com/2013/01/09/antligen-har-korttidsfastan-slagit-igenom/

2013-04-02 @ 13:20:10
Postat av: Lina

Jag tror att det inte är jättelyckat sålänge man inte äter en lågkolhydratskost. Med en kolhydratsrik/baserad kost så pendlar ju blodsockret beroende på hur du äter, vilket den inte gör om man inte får i sig kolhydrater på samma vis. Att börja med PF på det känns lite som att förbereda kroppen på att dra åt sig alla kolhydrater den får tag i..lite som att förbereda kroppen på svält. Bara min tanke. Lycka till!

2013-04-02 @ 23:28:31
URL: http://fuckinfabulous.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0