En snabb lösning

I lördags kom Haqvin: "Min dator startade om, mitt i spelet." Ja men datorer kan starta om ibland utan att det är nåt fel, tyckte jag. Säg till om den gör det igen.
 
Jag gick ner och hörde att tvättmaskinen hade stannat mitt i programmet och stod och pep. Det gör den ibland när vattenpumpen inte hinner med att starta och vattentrycket blir för lågt. Det är bara att trycka på start och så fortsätter den tvätta. Jag gjorde så.
 
"Mamma, datorn bara startar om hela tiden." Hm? Jag gick upp och kollade. Ja, datorn startade och sen slog den av. Startade och slog av, innan det ens blev bild på skärmen. Konstigt. Jag drog ur kontakten, väntade i 10 sekunder och satte i den igen. Då startade inte datorn alls. Suck, har den pajjat nu? Tur att det skedde före jul då, så att garantin gäller. Jag gick för att kolla efter kvittot. Hittade det inte. Aaargh! Jag som brukar ha sån ordning på sånt, vad är det med mig??
 
Hörde att tvättmaskinen stod och pep igen. Maskinerna var tydligen emot mig idag. Jag slog igång den igen och stod och väntade för att höra att den gick igång igen. Det gjorde den inte. Har den OCKSÅ gått sönder?
 
När jag sjunkit ner i tv-soffan och beklagat mig för Mannen kom Herman och meddelade: "Lampan i skafferiet lyser knappt". Då trillade poletten ner. Jag kände nästan hur det rasslade till i hjärnvindlingarna när allt ramlade på plats: 
 
Kan det vara en fas som gått?
 
En snabb koll i skafferiet: jo, lampan lyste dämpat och det lät som om pumpen ville starta men inte kunde. Kvickt ut i proppskåpet och kolla: Yes, där har vi boven - en trasig säkring! Bytte den och gick in igen. Det första jag hör är vattenpumpen som går. Det andra jag hör är Haqvin som säger: "Datorn startade av sig själv!" Och tvättmaskinen funkade också när jag slog igång den.
 
Vad enkelt det blev!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0