Syskonträff!

Nu har vi haft fullt upp i några dagar. Mamma och pappa kom i torsdags, i fredags handlade vi och bakade tårtbottnar. På kvällen hade jag en överraskning åt pappa: B och B kom och sjöng och spelade! Ja jag sjöng faktiskt jag med. Vi grillade hamburgare och kycklingspett och det var väldigt trevligt. Och varmt och fint väder!
 
Igår var det dags för pappas syskonträff. Vi hade beställt mat från Lotties så det enda vi egentligen behövde göra var att duka. Tydligen glömde vi beställa finväder för solen hade försvunnit bakom moln och det var regn och 16 grader. Men vi dukade ute på verandan ändå - det är ju sommar! Ställde ut värmefläktar under borden och tog fram filtar att ha i beredskap ifall nån skulle frysa. 
 
Tårta gjorde vi däremot själva. Jordgubbstårta, självklart. Det är ju sommar! Vanliga tårtbottnar (anslag heter det, jag vet) och en fyllning av vispad grädde, lemon curd, kondenserad mjölk och jordgubbar. Receptet tog vi härifrån:
 
http://www.recept.nu/tina-nordstrom/efterratter-och-godis/agg-och-mejeri/citronglass-med-persika-och-mandel/
 
Ja det är egentligen glass men det lät så gott att vi tänkte att det måste funka som tårtfyllning. Ovanpå hade vi vispad grädde och så jordgubbar och riven mörk choklad. Smakbetyg: 5 poäng - jättegott! Utseendet blir en femma från början men en trea när man skar upp den -  "glassen" var lite lös att ha som tårtfyllning. Ingen showtårta alltså - men GOTT var det! Man skulle nog kunna ha mojset ovanpå tårtan istället för grädde.
 
 
Nästan all mat och tårta gick åt och alla var nöjda tror jag. Gårdagskvällen blev lugn. Vi låg strandade i tv-soffan eller framför datorn hela familjen. Pust....
 
Funderar vad vi ska hitta på idag. Det regnar än. Kanske man ska åka till Strånäset och kolla på lappverksutställningen. Det kan ju passa i detta väder. Lite utflykt, lite fika, lite konsthantverk och kulturhistoria - näring för kropp och själ. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0