Juldagen: slappa och filosofera

Förmiddagens träning: Skotta snö, hämta ved, bära ut soppåsen, hämta in soptunnan från vägen. Ni som oroar er för min nacke: det var väldigt lättskottat, bara pudersnö. Snön framför bron gick till och med att SOPA bort. Kastade ett öga på tvättkorgen när jag kom in men nej, det är juldagen. Inte mer arbete än som behövs ska utföras idag, bestämde jag. Det blev en kopp kaffe och soffan istället och ett program på Animal planet om sydamerika. 
 
 
Till lunch tog jag en smörgås med kokt ägg och gravad lax. Julbordsrester är inte dumt alls! Ikväll ska jag göra middag på den rökta laxen som är kvar tänkte jag. En pastasås med en skvätt grädde i och kanske lite purjolök eller kan man ha chili till rökt lax? Sen har vi en hel del annat kvar också, revbensspjäll, prinskorv, köttbullar, salami...... Inte riktigt lika nyttigt som laxen och sillen, tyvärr. Vet ni, jag tror jag skulle kunna vara nöjd med ett julbord bestående av enbart fiskrätter! Dock ej lutfisk för det gillar jag inte. Men såsen är god.
 
Imorgon får det bli revbensspjäll till middag tror jag. Permos till kanske? Till lunch kan man ta köttbullar och prinskorv. Till exempel. Julpererna lyckades jag i ett sinnesförvirrat ögonblick ställa ut på verandan tillsammans med revbenen och köttbullarna men det är minusgrader ute och jag tror inte kokta perer blir så fina av att frysas...... Men det är väl ingen mening att gråta över frysta perer (dom är vattniga ändå så det räcker). Det går att koka nya om man vill ha. 
 
 
På tal om rester, jag har haft funderingar hur jag ska göra med julkakorna. Förut brukade jag ta med dom till jobbet när jag lessnat på dom och inte ville ha mer sötsaker men efter nyår har jag inget jobb att gå till. MÅSTE vi alltså äta upp alla kakor? Jag vill inte ställa dom på Mannens jobb heller, jag vill inte att han går och nallar av dom, vi ska ju bli sunda och friska båda två när julen är slut är det tänkt. Kören börjar inte än på ett tag så där sket det sig också. Nej det är inget fel på kakorna, dom är jättegoda. Men jag vill inte ha kakor hemma. Inte efter jul. Men jag fick en idé idag om hur jag ska "bli av med" en del av kakorna. Tänker inte berätta nu men jag kan tala om senare hur jag gjorde. 
 
Nästa jul ska jag inte baka lika mycket kakor. Det är roligt och det är gott men det blir alltid för mycket. Mat blev det också för mycket av på julafton. Det går nog att skära ner på en del rätter och spara det viktigaste och laga det i LAGOM mängd. Nästa jul ska jag även komma ihåg att läsa på bloggen vad jag skrev i fjol..... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0