Ordning och reda

Igår städade jag ur frysboxarna. Äntligen får man väl säga. Det brukar visserligen bli en gång per år, på höstkanten strax innan det är dags för älgkött men nu tog jag mig i kragen och gjorde en verklig storrensning. Jag slängde bland annat vinbär från -04... 
 
Nu hör jag nån som utbrister: "Du kan ju koka saft på dom!" Ja, fast varför koka saft på bär från -04 när jag har bär av årgång -12 på buskarna? Om jag nu VILL koka saft. Det var ett tag sen jag gjorde det. Lusten har inte infunnit sig och finns den inte tänker jag inte anstränga mig, inte för saft. 
 
Vet ni vad jag hittade mer i frysen då? Jo, hjortron! Förlåt pappa, jag ska bjuda på glass och hjortronsylt nästa gång istället, jag trodde verkligen inte att vi hade hjortron kvar. Men nu har jag kokat sylt. Fyra burkar blev det. Och det finns mer hjortron kvar. Fantastiskt!
 
När jag rensat så lyfte jag över allt i ena frysen och den andra frostade jag av med hjälp av hårfönen. Såg ut som vi drabbats av mystisk nederbörd när jag var klar, det låg stora issjok på marken utanför vedbon. Man ska nog frosta av frysboxen lite oftare.... Sen fick maten flytta över till den avfrostade boxen och så slog jag av den andra. Den får vila sig till det blir älgjakt. 
 
Nu har jag skrivit upp på en lapp vad som finns i frysboxen ute. Den har jag satt på frysen inne. Hoppas på lite  bättre koll än jag haft dom senaste åren. Det är ju ingen ekonomi om man köper billigt och sen glömmer bort det! 
 
På tal om ingenting, idag blir det saffransbullar till fikat.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0