Man måste inte veta allt

Jag har länge stört mig på människor som måste tala om vad låttexter egentligen handlar om, dvs vad textförfattaren tänkte och vad han/hon varit med om som gjorde att låten blev som den blev. Men jag har inte riktigt kunnat sätta fingret på vad det är som stör mig. 

Det är inte det att dom måste briljera med sina kunskaper. För så klart kan det vara just som dom säger. Och det är ju kul att få vara lite smart ibland. Men det har på nåt sätt känts som överflödig information.

Igår kväll kom jag på det.

Det är därför jag stör mig. Det är överflödigt. Det behövs inte. Precis som det är fullständigt ointressant för dig varför jag målar en viss tavla och vad jag tänkte när jag gjorde det. Det viktiga är vad DU känner när du ser den, vad den säger till dig. Samma med musik. Du tycker inte om en låt för att du begriper precis vad textförfattaren menade. Du tycker om den för att den passar in på DITT liv. Den väcker en känsla i dig. Och troligen inte alls inte samma känsla som han/hon hade som skrev den. Men det spelar ju ingen roll!

"Whish you were here" med Pink Floyd. Den fick mig att ta fram gitarren igen.


Kommentarer
Postat av: Shavedman

Försöker hitta en e-post adress här men hittade inget. Om du är den Kvasthilda jag tror så vill jag bara nämna att Vaccumchat är igång igen. E-posta mig gärna så förklarar jag hur... superdupermegakramas Nostalgitripp med många gamla Vaccumister.....

2010-11-23 @ 14:31:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0