Nyårsröj

Igår städade jag skafferiet. Det behövdes verkligen. Jag hittade en knäck inklämd mellan en hylla och väggen - och jag har inte kokat nån knäck den här julen......

Ni förstår, jag hittade äntligen HYLLPAPPER! Har man ett skafferi i gammaldags stil med obehandlade furuhyllor så kräver det hyllpapper. Men jag har inte hittat nåt på Hammarn på sista tiden. Men Hübinettes inne i Östersund dom hade dom.

Och igår kom jag till gränsen där jag kände att det krävdes mer energi att fortsätta att ha stökigt i skafferiet än att städa. Bara att sätta igång. Städa skafferiet är nämligen inget litet projekt, det ska ni ha klart för er. Det ryms mer där än man tror.

För att göra städningen lite enklare sorterade jag upp det jag plockade ut redan från början och ställde det i olika kategorier på köksbänk och köksbord. Och köksgolv.... Det blev riktigt intressant. Jag ställde allt "extra" som kakor, godis, sprit, vin, öl etc på köksbordet. Det blev nästan fullt. Och vårat köksbord är 1x2 meter....... När Sören kom in i köket klappade jag mig på höfterna och honom på magen, pekade på köksbordet med alla godsakerna och sa: "Det HÄR det är allt det DÄR det!!". "Nähä!" svarade han "Allt det DÄR var ju KVAR i skafferiet.....". Och där har han ju en poäng förstås. :)

Nu är det fint i skafferiet med röd- och vitrutigt hyllpapper och mjölpåsar, burkar och flasor i störräta rader - ett tag..... Det man använder varje dag (eller väldigt ofta i alla fall) står på hyllan rakt in - havregryn, vetemjöl, müsli, oboy, matolja mm. Gud så praktiskt! Brödet ligger tyvärr framme på bänken därinne - brödburk skall inköpas å det snaraste! Golvet fick också göra tjänst - som barskåp. Allt fick inte plats på översta hyllan. Jösses vad flaskor vi fått denna jul. Ja Sörens födelsedag spelade också in. 

På golvet står även alla kakburkarna med julkakorna som är kvar. Jag tror jag häller ner alla kakor som är kvar i en burk och tar med till jobbet imorgon så man blir kvitt dom och kan börja ett nytt, sundare liv.

Fan trot.



Kommentarer
Postat av: beritdolores

Godkväll !

Härligt att städa....att få bort allt...jag skulle också behöva det !

Kram

2010-01-05 @ 19:42:50
URL: http://svenningson.se://

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0