Vi drar till fjällen, fest hela kvällen

Ja nu ska det äntligen rapporteras om våra bravader i Åre! Att jag inte skrivit tidigare beror dels på att vi reste till Spanien direkt efter (vilket jag också ska skriva om) och dels på det fina vädret. Inte vill man sitta och skriva på en dator när det är i stort sett sommar ute! Men nu så....

Vi åkte efter jobbet på fredagen till Hedmans fjällby där vi skulle bo i stuga. Fina, fräscha stugor. Det enda man möjligen kunde klaga på var trappan till övervåningen. Den kunde dom lika gärna bytt ut mot en stege.... tur att man bara släpade resväskan upp och ner EN gång. 
När vi packat upp satte vi oss ute på verandan (eller altanen?) och tog en cider och mådde gott i solen.  Ja vi tog oss en varsin "fusk-bailys" också (brukar man väl annars ha som efterrätt, hihi). Sen gick vi till stugan där vi skulle äta mat. Tjejstugorna hade bestämt att vi skulle äta tillsammans (långnäsa, killar!). Det blev kyckling i olika varianter och potatisgratäng, sallad och baguette. Och så vin till detta. MUMS!!
image124


Efter maten blev det sångövningar. Jag skrev en ny text till Markoolios "Vi drar till fjällen" som vi tänkte uppföra på lördag kväll men eftersom det är en rap så tyckte dom att jag skulle rappa och dom köra, annars skulle texten bara image125försvinna i ett kakalorum. Så det fick bli så.
Till efterrätt drack vi Irish Coffee, utom Lotta som ville ha sin whisky utan kaffe.

Sen så kom killarna från dom andra stugorna indroppandes allt eftersom kvällen led. Mattias hade tagit med sig gitarren fast han "inte hade plats" (tack, Mattias) och det blev sång i olika varianter hela kvällen. Det var sorl och glam och fotoblixtar. Skitkul! Halv tre kom jag i säng....

På lördag morgon var man väl inte lika pigg. Magen hade gjort uppror framåt morgonen så det blev lite dåligt med sömnen. Men efter frukost (puss på dig snälla Ewa!) och en Resorb så återvände livet så sakteliga och jag piggnade faktiskt till. Konferensen som skulle börja kl.9 från början hade blivit flyttad till kl.10 berättade chefen när vi satt och åt på fredagkvällen. Det var vi tacksamma för.
Konferensen blev kort och bra. ;-)
Sen efterlyste Börje sina nya skor som försvunnit på fredagkvällen. Inte konstigt kanske, så många skor som stod i den hallen! Han fick så småningom tillbaka dom. Så var det dags för fria aktiviteter. Vi åkte in till Åre.
Några tänkte gå på Hollyday Club och bada, andra hade barn att hälsa på. Jag och flera andra åkte kabinbanan upp och käkade lunch uppe på Åreskutan. Sen gottade vi oss i solen en stund.
image128

Skutskjutet gick den lördagen. Bland alla människor med och utan skidor och nummerlappar får jag syn på en kille med snowboard som står och trär på sig sin nummerlapp samtidigt som han pratar med en annan kille. Väldigt vad bekant han ser ut..... vi smög oss liksom fram för att kolla närmare och höra hans röst. Ja då är det ju en gammal kollega som jobbade med oss för säkert 8 år sen! Han blev nog lika förvånad han att vi dök upp där och då.

Det blåste rätt friskt på toppen men nere i Åre var det vårväder. Vi plockade av oss lite kläder vid bilen och strosade omkring och kollade på folk. Åt glass och drack kaffe. Och hälsade på Peter & Monica! Hon blev också överraskad och hälsade till alla.

Klockan 17 var det dags för middag på Dahlboms på torget. Innan stod vi på deras terass (heter det så?) och kollade ner på torget på underhållningen på scenen. Underhållning var det även på terassen. Det är roligt att spana in folk. Nästan alla tjejer ser likadana ut. Långt, blonderat hår, vita toppar, stora solbrillor. När dom tar av sig dom ser dom ut som omvända tvättbjörnar. Solbrända i ansiktet med stora vita ringar runt ögonen! :)
Killarna har också sin egen stil. Man ser faktiskt om dom åter skidor eller bräda fast dom inte har den med sig. Kändes lite som att det var dom rika och vackra som var där.
.
image126Maten var utsökt. Först fick vi bröd med tre olika röror till, bland annat bönröra. Jag hade valt halstrad gös med chorizo, syrad kål och kokt mandelpotatis som var glaserad med nåt, jag tror det var lime och chili. Till efterrätt chokladganache (kanske det stavas) med hjortrongrädde. Det var som en väldigt mjuk chokladmuffins, innehållet bara rann ut när man satte skeden i den...*dräggla*...
och så kaffe och avec på det! (Där gick den budgeten...igen, hähä)
Efter maten åkte vi tillbaka till Hedmans. Dags att duscha och piffa till sig inför dom fortsatta övningarna. Ett par av mina stugkamrater erkände att dom nog var för gamla för sånt här! Dom orkade inte med en kväll till utan tänkte softa framför tv-n. Men jag hade inte fått nog.. ;-)
I samlingslokalen hade Börje ställt upp sin karaokeanläggning. I "baren" minglade folk omkring och smuttade på vin och diverse annat drickbart. Ingen sjöng. Än.
Jag fick mig en grogg på whisky och päronsaft. Ja det låter ju inte klokt men det var GOTT! Sen hann jag bara smutta på den innan jag blev ifråntagen den av samma person jag fick den ifrån för så skulle vi dansa tyckte han (jag fick tillbaka groggen sen). Vi dansade till karaoke utan sång, det gick bra det med.
Sen vågade sig dom första upp på "scen" för att sjunga. Till slut sjöng alla, även dom som var på golvet. Tänk vad lite sång kan vara kul! Det var mer vilja än sångröst i bland men vad gör väl det? Jag tänker inte publicera några videoklipp av hänsyn både till er och till sångarna men en bild kan ni få (ljudet får ni föreställa er).
image127

Sen klev "stugu-rappers" fram och drog av "Vi drar till fjällen - stugustyle". Det blev succé förstås, vad trodde ni? ;-)
Karaoken fortsatte hela kvällen och det blev även en och annan svängom på dansgolvet.
Framåt natten tog jag fram arraksbollarna jag gjort (det här med arraksbollarna är en lång historia som jag kanske kan berätta en annan gång). Då tyckte Lennart att då måste vi ha kaffe! Bönorna var han inte snål med kan jag säga. Jag tyckte det påminde lite om espresso.... *rysa*
Sen var jag på efterfest i en stuga. Prat och varmkorv med mycket ketchup... skrattmusklerna fick rejäl träning, allt är roligt så dags på natten. Så var det gonatt, klockan var halv 4. Och jag som tänkt tidigare på dagen att "ikväll blir det nog inte lika sent". Men se där vad man kan bedra sig!
På söndagen hade Ewa dukat fram frukosten igen och sen var det bara ihoppackning och hemfärd kvar.


 

Kommentarer
Postat av: Han med Gitarren

Arraksbollar ?
Var det därför det luktade kaffe på kvälllen,
det förstod jag aldrig när det fanns så mycket öl.

2008-05-12 @ 14:46:31
Postat av: alias Kvasthilda

Öl med kaffelukt har jag inte sett än...hmmm....

2008-05-12 @ 15:35:00
URL: http://aliaskvasthilda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0