Nyårskrönika

Nu är jag hårfin! Och så tidigt har jag väl inte klivit upp på hela jullovet. Kvart över sju var jag uppe och studsade (nä men uppe då...). Ut och sätta i motorvärmaren eftersom jag inte kom ihåg det igår kväll. På Volvon. Eftersom Sören tagit skarvkabeln till bussen och Passaten stod för långt från stolpen. Tror ni den hann tina? Nä. Det var stora vackra frost-rosor på insidan av rutan. På insidan ja.

(Om man inte sätter bindestreck på frost-rosor ser det ut som det står fros-trosor. Det vet inte jag vad det är men jag satte bindestreck ändå för säkerhets skull.)

Jag funderar på att färga håret hos frissan. Kanske chokladbrunt med flashiga kopparröda slingor framtill. Men det får bli en senare fråga. Jag får väl vara ekonomisk nu och tona på det med den röda (urtvättbara) toning jag har. Som ju också är snygg.

Imorgon är det sista dagen på året. Eventuellt skulle det bli nån slags sammankomst här hemma med pulkåkning på eftermiddagen. Men ingen mat-bjudning. Jag sa nej. Kan ni tänka er? Jag kunde säga nej! Sören frågade om vi skulle ha mat och jag sa: "Nej jag tänker inte stå och laga mat." Jag känner hur stressen kommer och magen knyter sig bara jag tänker på att ha en massa folk på mat hemma. Det är tråkigt men det är så just nu. Det räckte med alla födelsedagar och julafton som har varit. (Skulle nån vilja bjuda MIG på mat så går det däremot bra!)

Vi ska naturligtvis äta mat imorgon. Men det blir bara familjen i så fall. Och nyårsmenyn är klar!

- Eventuell förätt som jag inte har bestämt än. Nåt väldigt enkelt.
- Himmelsk lax i ugn med kokt potatis, hollandaissås och ugnsbakade grönsaker.
- Glass i två smaker:Tiramisu och vanilj.

Jag tror det blir rosévin till maten. Kan man ha det till fisk? Jag har aldrig druckit rosévin. Barnen får nog "röd" dricka. Och till tolvslaget ska jag köpa en liten flaska bubbel av nåt slag. Och barnen får päroncider. (Egentligen skulle vi också kunna skåla i det).

När jag var liten hade vi Gravesteiner till nyår. Det var som cider men med en väldigt speciell smak. Det smakar nyår för mig. Finns den att köpa fortfarande?

Kommentarer
Postat av: kapten zonk

God nyårsmeny!

Vi ska ha

förrätt hummersoppa,

huvudrätt ankbröst med klyftpotatis o en riktigt god äppelsås.

Efterrätt fruktglass.



Rosevin fungerar i stort sett till allt, tycker vi.



Gott Nytt År!

2008-12-30 @ 14:51:45
Postat av: alias Kvasthilda

Hummersoppa kan man ju faktiskt köpa färdig.... man kanske ska ha det till förrätt.

2008-12-30 @ 16:49:55
URL: http://aliaskvasthilda.blogg.se/
Postat av: kapten zonk

Hummersoppa till förrätt är kanon, man blir inte mätt utan mer hungrig---perfekt!(vi blir det i alla fall :o)

2008-12-31 @ 17:30:26
Postat av: kapten zonk

Hummersoppa till förrätt är kanon, man blir inte mätt utan mer hungrig---perfekt!(vi blir det i alla fall :o)

2008-12-31 @ 17:30:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0