Folksamling

Jag samlar på folk.
 
När jag går på stan så kollar jag in folk. Hur dom är klädda. Vilket ansiktsuttryck dom har. Hur dom beter sig i förhållande till andra och till sin omgivning. Sen samlar jag på dom.

När jag tecknar så tecknar jag gärna folk. Förra veckan gjorde jag en tuschteckning på folk som stod i en busskö och väntade:

Först står en yngre tjej med lång svart lugg, parkas, svarta tights och platta skor typ Converse All-Star. Uppdragna axlar, händerna indragna i ärmarna. Inga vantar. Det är inte coolt med vantar. Eller så har hon tappat dom. Däremot är det coolt med stickad mössa med bolltofs så det har hon en. Trulig uppsyn.

Som tvåa en kanske lite äldre tjej med bullig täckjacka, täckkjol, vinterkängor, basker. Uppgiven min, händerna i fickorna, ryggsäck.

Trea en lång, lite prydlig man med stel uppsyn i en längre ulljacka fast han har en fånig toppluva på huvudet. Bär en mindre sportväska eller vad det nu är i handen.
 
Fjärde personen är en kort tjej med tuppkam och för övrigt rakad skalle, kort kappa, tights med revor och platåkängor. Tumvantar och en stor axelremsväska. Kollar på sin mobiltelefon och ser irriterad ut.

Femte är en lång kille med långt svart hår och markerade drag, stor stickad mössa, jacka. Bär på en stor sportväska. Han kollar bakåt och ser skitsur ut.

Teckningen heter: "Bussen är sen".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0