Jag bloggar, alltså finns jag

Läste i Amelia om tre populära bloggar. En av dom har jag varit in på förut, av ren nyfikenhet. Jag tänker inte skriva vems blogg det är (men hon är inte mörkhårig). Och jag vet inte om jag är för gammal eller om det är för att jag bor "i skogen" men - den är ju totalt ointressant..... ?
Kanske man är sån när man går i gymnasiet och bor i storstaden? Shopping, fika, berätta att man ska vara med i TV (eller kanske det var radio?). Hon kanske skulle tycka min blogg var synnerligen oinstressant, vad vet jag. Vårtecken, matberedare, chokladbegär..... vad är det jämfört med utelivet i Stockholm?
Ska man gå efter alla kommentarer så är bloggen välbesökt. Men populär? Nja... jodå...Även som hatobjekt.... Och visst mår man bra av bekräftelse, jag blir skitglad om nån kommenterat min blogg! Nåt jag däremot kan vara utan (och som jag sluppit rätt bra hittills) är dessa kommentarer från folk som bara vill att man ska gå in på deras blogg:"Kom in till mig och läs mitt inlägg om det och det", "Var med i min tävling på min blogg!". Oftast utan att ens kommentera det som stod i inlägget....jag undrar, är det nån tävling? Mest läsare vinner?  Vad det handlar om är egalt, huvudsaken man får många besökare! Om jag är bekant med mänskan (fysiskt eller virtuellt) går jag förmodligen in på dennes blogg med jämna mellanrum utan uppmaning, eller hur? Och är jag INTE bekant så får det allt vara jäkligt intressant om jag ska besöka den och en tävling som går ut på att lägga in en reklambanner i sin blogg, den är inte intressant, enligt mig. Nu kom jag från ämnet....Nåväl.
Man mår bra av bekräftelse, som sagt.... men att få 50 negativa kommentarer, är det roligt? Jag skulle inte orka med, tror jag. Men jag håller i hemlighet med dom negativa.....
Det är ett tag sen jag gick i gymnasiet men är man verkligen så barnslig då? Det känns som det fattas nåt, jag vet inte riktigt vad.... självironi? Självinsikt? Eller fattas bara dom där knäppa funderingarna som vi alla har och som är så roliga att läsa om (det är så skönt att se att man inte är ensam om dom!).
Insikt i ekonomi verkar i alla fall fattas. Att kalla armband för 180 spänn styck för "budget" är väl lite magstarkt....men, what the heck, man har olika perspektiv på tillvaron. Det är väl bara för mig att ge fan i att läsa hennes blogg. För jag är ju inte intresserad, egentligen.  
Jag är nog för gammal och totalt ute. Jag har ett ute-liv med andra ord?
Mitt uteliv består av att stoppa ner vattenflaskan och kaffetermosen i ryggan, snöra på sig kängorna och gå upp på berget.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Nä, inte vill man ha elaka kommentarer på bloggen. Det förtar ju liksom nöjet att blogga. Och som du vet räckte det ju med en "dum" kommentar för att jag skulle sluta blogga offentligt... Kanske fånigt, men just nu så får det vara så....

Och jag gillar att läsa din blogg! (Men det hoppas jag att du visste redan!)

2008-04-08 @ 15:46:20
Postat av: Mia

Inte bara för att du blir glad för en kommentar utan för att du har så rätt i vad du skrivit. Är oxå en typisk ute-människa i alla avseenden. Men jag tror nog i det långa loppet så är det vi som fått ha det roligast när det väl tagit slut.
Väl mött.

2008-04-08 @ 22:50:40
Postat av: alias Kvasthilda

Åsa! Man FÅR vara fånig... och jag gillar att läsa din blogg med!

Mia: Jag är också rätt nöjd med det liv jag lever, ute och ute.

2008-04-09 @ 08:42:15
URL: http://aliaskvasthilda.blogg.se
Postat av: beritdolores

Hej !
Jag håller med om vad du skriver...det finns så löjliga bloggar från de som bor i storstan. Och bara för att det är storstad så behöver det ju inte innebära att det är intressantare eller att de har mer att göra. Det finns både bra och dåliga.
Bara för man bor på "landet" så behöver våra bloggar inte vara tråkiga, tvärtom. Och när jag går in på mina vänners och bekantas bloggar så är det intressant, jag vill läsa och är nyfiken och ta del av varandras vardagliga bekymmer som både glädje och det som är mindre bra, det är ju det som är livet och som blir intressant.
Kram från Berit

2008-04-10 @ 08:59:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0